Αμάξωμα

Αμάξωμα

Επιμείνετε στα γνήσια ανταλλακτικά Aixam, η χρήση άλλων ανταλλακτικών θα καταστήσει το όχημά σας λιγότερο ανθεκτικό σε κραδασμούς.

Από το 1988 ολόκληρη η γκάμα μας υποβάλλεται σε αυστηρούς ελέγχους ασφαλείας: μετωπικά, πλευρικά και οπίσθια crash test.

Συχνά συγκρίνουμε γνήσια ανταλλακτικά Aixam με υπάρχοντα μη γνήσια ανταλλακτικά κατά τη διεξαγωγή δοκιμών κραδασμών.

Σύμφωνα με τις συστάσεις μας, το αμάξωμα της Aixam πρέπει να μπορεί να αντέξει κρούση 50 joules (πτώση κυλίνδρου διαμέτρου 5 kg 80 mm από ύψος 1 μέτρου).

Δοκιμή σε θερμοκρασία δωματίου 23°: απομίμηση σε μαύρο, πρωτότυπο μέρος σε λευκό

Test 23 degrés

Δοκιμή σε χαμηλή θερμοκρασία -15°: απομίμηση σε μαύρο, πρωτότυπο μέρος σε λευκό

Test -15 degrés

Συνοψίζοντας, τα μη γνήσια εξαρτήματα παρουσιάζουν σημαντικό κίνδυνο για την ασφάλεια. Στην πραγματικότητα, υπό το φως των δοκιμών κραδασμών που πραγματοποιήθηκαν και των (προαναφερθέντων) αποτελεσμάτων, μπορούμε να δούμε ότι τα μη γνήσια δείγματα σπάνε και μπορεί να αντιπροσωπεύουν σοβαρή απειλή σε περίπτωση σύγκρουσης.

Ορισμένα μη γνήσια εξαρτήματα που φαίνονται πανομοιότυπα σε σχήμα διαφέρουν ουσιαστικά από τα γνήσια ανταλλακτικά μας, ιδίως όσον αφορά τις γωνίες και τις αιχμηρές άκρες. Αυτά τα μέρη μπορεί να έρθουν σε επαφή με πεζούς προκαλώντας σοβαρό τραυματισμό. Επιπλέον, η παραποίηση/απομίμηση τιμωρείται από το νόμο (τρία χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 300.000 ευρώ), χρησιμοποιώντας αυτά τα εξαρτήματα μπορεί επομένως να καταστήσει το όχημά σας ακατάλληλο για κυκλοφορία.

Τα γνήσια ανταλλακτικά AIXAM έχουν διαστάσεις και κατεργασία μεγάλης ακρίβειας. Η ποιότητα αυτών των εξαρτημάτων παρέχει τη βέλτιστη συναρμολόγηση που εγγυάται την αξιοπιστία του οχήματός σας, αυτό δεν συμβαίνει με τις απομιμήσεις.

Για την άνεση και την ασφάλειά σας καθώς και άλλων χρηστών του δρόμου, χρησιμοποιείτε μόνο ανταλλακτικά AIXAM.