Μπουζί και μπαταρία

Μπουζί και μπαταρία

Οι κινητήρες ντίζελ είναι μερικές φορές δύσκολο να ξεκινήσουν την κρύα εποχή.

  • Το κρύο προκαλεί απώλεια ισχύος στην μπαταρία
  • Η θερμότητα που παράγεται από τα μπουζί δεν επαρκεί για την εκκίνηση του κινητήρα
  • Συχνά υπάρχει έλλειψη της απαραίτητης θερμότητας στους θαλάμους καύσης
  • Χωρίς εισροή θερμότητας, το μείγμα καυσίμου/αέρα δεν φθάνει τις απαιτούμενες θερμοκρασίες

Συνοπτικά, δεν είστε εσείς που αποφασίζετε εάν το όχημά σας ξεκινά ή όχι.

Οι κινητήρες ντίζελ είναι μερικές φορές δύσκολο να ξεκινήσουν την κρύα εποχή. Η μπαταρία επηρεάζεται άμεσα από μια σειρά μεταβλητών (συνθήκες οδήγησης, ενεργοποίηση ηλεκτρικού εξοπλισμού...).

Σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις (π.χ αν οδηγάτε με ταχύτητα κάτω των 10 km/h), η μπαταρία δεν θα επαναφορτιστεί μέσω της κανονικής λειτουργίας του οχήματος.

Σε αυτήν την περίπτωση είναι επιτακτική ανάγκη να συνδέσετε την μπαταρία σε φορτιστή που μπορείτε να αγοράσετε από τον διανομέα AIXAM.

Εάν θέλετε να φορτίσετε την μπαταρία σας, πρέπει να αφαιρεθεί από το αυτοκίνητο και να εκτελεστεί σε αεριζόμενο δωμάτιο χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο φορτιστή.

Μερικές φορές είναι απαραίτητο να αντικαταστήσετε όλα τα βύσματα ακόμα και αν μόνο ένα είναι ελαττωματικό, προκειμένου να αποφευχθεί η ανισορροπία μεταξύ των κυλίνδρων κατά την εκκίνηση του κινητήρα.

Απαιτείται παρέμβαση με τα βύσματα όταν το όχημα έχει προβλήματα εκκίνησης στο κρύο. Η δυσκολία εκκίνησης μπορεί να είναι σημάδι ότι οι προθερμαντήρες έχουν φτάσει στο τέλος της διάρκειάς τους. Συνιστάται να κάνετε διαγνωστικό έλεγχο σε εγκεκριμένο επισκευαστή AIXAM.